GEMMA BOVERY

Napisal Kino Vrhnika on . Objavljeno v Julij2015

GEMMA BOVERY
Gemma Bovery
romantična komedija

PODNAPISI
Na sporedu: v sobozo,  11.07.2015 ob 21.00 na vrhniškem bazenu

CENA V PREDPRODAJI (samo v TIC Vrhnika): 1,50 €
CENA POL URE PRED ZAČETKOM PREDVAJANJA: 3,00 €

Dolžina: 1h 39min / 99min
Leto: 2014
Država: Francija
Jezik: francoski
Scenarij: Pascal Bonitzer in Anne Fontaine po romanu Posy Simmonds
Režija: Anne Fontaine
Igrajo: Fabrice Luchini, Gemma Arterton, Jason Flemyng, Isabelle Candelier, Niels Schneider, Mel Raido, Elsa Zylberstein, Pip Torrens, Kacey Mottet Klein, Edith Scob, Philippe Uchan, Pascale Abillot

Režiserka romantičnih dram Občudovani in Coco Chanel predstavlja zgodbo z idiličnega francoskega podeželja, kjer je zasanjani Parižan Martin odprl svojo pekarno. Obsedenost z literaturo Gustava Flauberta mu podžgeta nova angleška soseda, Gemma ter Charlie Bovery in ne traja dolgo, da Martin njune prigode začne doživljati s perspektive oboževanih knjižnih junakov. Toda ko želi njuni življenji oblikovati po svojih umetniških idejah, sproži niz nenavadnih in zabavnih dogodkov.

TEORIJA VSEGA

Napisal Kino Vrhnika on . Objavljeno v Julij2015

TEORIJA VSEGA
The Theory of Everything
komična kriminalka

PODNAPISI
Na sporedu: v soboto, 18.07.2015 ob 21.00 na vrhniškem bazenu

CENA V PREDPRODAJI (samo v TIC Vrhnika): 1,50 €
CENA POL URE PRED ZAČETKOM PREDVAJANJA: 3,00 €

Dolžina: 2h 3min / 123min
Leto: 2015
Država: Velika Britanija
Jezik: angleščina
Scenarij: Anthony McCarten po knjigi Jane Hawking
Režija: James Marsh
Igrajo: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox, Emily Watson, Simon McBurney, David Thewlis, Tom Prior, Harry Lloyd, Michael Marcus, Alice Orr-Ewing

Režiser z oskarjem nagrajenega dokumentarca Človek na žici predstavlja biografsko dramo življenja enega največjih človeških umov Stephena Hawkinga. Mladi nadarjeni fizik se na univerzi zaljubi v prikupno Jane, toda življenjske načrte mu prekriža bolezen gibalnih nevronov, ki ga prične ovirati pri vsakdanjih opravilih. Kljub temu ga Jane ne zapusti, temveč ga spodbuja pri novih fizikalnih teorijah, s katerimi osupne svet in na novo zariše naše poznavanje vesolja. Čeprav ga bolezen naposled posadi v voziček in oropa glasu, Stephen kljubuje vsem pričakovanjem in vztraja na svoji poti uspehov.

AVTOSOLA

Napisal Kino Vrhnika on . Objavljeno v Avgust2015, Julij2015

AVTOŠOLA
Avtošola
komična kriminalka

PODNAPISI
Na sporedu: v soboto, 29.08.2015 ob 21.00 na vrhniškem bazenu

Za ogled predstave lahko unovčite karte kupljene za julijsko predvajanje Avtošole. Vstopnica velja tudi za katerikoli drug film, ki ga prikazujemo v mesecu avgustu.

CENA V PREDPRODAJI (samo v TIC Vrhnika): 1,50 €
CENA POL URE PRED ZAČETKOM PREDVAJANJA: 3,00 €

Dolžina: 1h 19min / 79min
Leto: 2014
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Janez Burger in Ana Lasić
Režija: Janez Burger
Igrajo: Maruša Majer, Gregor Čušin, Vesna Pernarčič, Ivo Ban, Matjaž Tribušon, Vlado Novak, Vladimir Vlaškalić, Gregor Zorc, Luka Cimprič

Režiser uspešnice V leru ter vizualnih mojstrovin Ruševine in Circus Fantasticus predstavlja zgodbe običajnih ljudi, ki se v komični kriminalki prepletejo v napet prikaz aktualnih družbenih odnosov. V središču zgodbe je vozniški inštruktor Jože, ki se znajde tik pred ločitvijo, nič boljšega pa se ne obeta njegovi avtošoli, kjer namerava brezbrižni tajkun Robert zgraditi nakupovalni center. Stvari se zapletejo, ko Robertova hčerka postane Jožetova učenka in se skupaj odpravita na nenavadno, zabavno in tudi nevarno šolo spoznavanja medčloveških odnosov.

CITIZENFOUR

Napisal Kino Vrhnika on . Objavljeno v Julij2015

CITIZENFOUR
Citizenfour
dokumentarni triler

PODNAPISI
Na sporedu: v soboto, 4.7.2015 ob 21.00 na vrhniškem bazenu

CENA V PREDPRODAJI (samo v TIC Vrhnika): 1,50 €
CENA POL URE PRED ZAČETKOM PREDVAJANJA: 3,00 €

Dolžina filma: 114 min
Država / Letnik: ZDA
Filmski žanr: dokumentarni film
Akterji: Edward Snowden, Glenn Greenwald, William Binney, Jacob Appelbaum, Ewen MacAskill, Jeremy Scahill, Julian Assange
Režija: Laura Poitras

Januarja leta 2013 je Laura Poitras že nekaj let snemala film o spornem delovanju ameriških obveščevalnih služb po 11. septembru, ko je začela prejemati kodirana elektronska sporočila. Pošiljatelj, ki se je predstavljal kot »Citizenfour«, je bi pripravljen razkriti sistematični in vsesplošni nadzor ameriške Agencije za nacionalno varnost. Režiserko je izbral, ker je vedel, da je tudi sama že dolgo tarča vladnega nadzorovanja. Pet mesecev kasneje je Laura Poitras skupaj z novinarjem Glennom Greenwaldom odpotovala v Hongkong na prvo izmed mnogih srečanj s človekom, ki je svetu kasneje postal znan kot Edward Snowden. S seboj je prinesla kamero.

Dokumentarni triler Citizenfour prikazuje, kako je Edward Snowden razkril množično in nezakonito poseganje v zasebnost ameriške Agencije za nacionalno varnost. O svojem telefonu, elektronski pošti, kreditni kartici in spletnem brskalniku ne boste nikoli več razmišljali na enak način. Oskar za najboljši dokumentarec.

NAGRADE:
Oskar za najboljši dokumentarec. Nagrade BAFTA, gotham, satellite, independent spirit in filmska nagrada po izboru kritikov za najboljši dokumentarec (Critics’ Choice Movie Award). Najboljši dokumentarec po mnenju Združenja filmskih kritikov Londona, Združenja filmskih kritikov Los Angelesa, Združenja filmskih kritikov New Yorka, Združenja filmskih kritikov San Francisca in Ameriškega ceha režiserjev (DGA). Najboljši dokumentarec na temo demokracije – DOK Leipzig. London. CPH:DOX. IDFA. FDF, Ljubljana.


Copyright © 2013 | Design in implementacija: Žiga N. | Urejanje in postavitev vsebine: Žiga N. | info@kino-vrhnika.si
Imate vprašanje?Izpolnite vsa polja Pošlji

Hvala! Sporočilo uspešno poslano. Odgovor lahko pričakujete v kratkem.