Novi, novi filmi AGRFT

Napisal Kino Vrhnika on . Objavljeno v Opis filmov

Prost vstop – vabljeni!
Petek, 12. 2. ob 19.00

NOVI NOVI FILMI 2016

Študentje filmsko-televizijskega oddelka Akademije za gledališče, radio, film in televizijo v okviru Art kino mreže drugič predstavljajo svoje diplomske in dokumentarne filme, s katerimi zaokrožajo prvo obdobje svojega bodočega profesionalnega ustvarjanja. S filmi Nazaj, Riot Ana, Na novo in Male ribe se bo predstavila lanskoletna generacija diplomantov, ki se jim bodo v nekaterih kinematografih pridružili še dokumentarni filmi mlajših kolegov Ognjeni fantje, Smeh, Csillag in Alex.

Od 9. do 12. februarja 2016 po celi Sloveniji v kinematografih Art kino mreže Slovenije.

V kinu na Vrhniki bomo predvajali:

1. Male ribe (igrani), rež. Maja Križnik
2. Nazaj (igrani), rež. Jan Marin
3. Na novo (igrani), rež. Ema Muc
4. Ognjeni fantje (dokumentarni), rež. Rok Hvala

Kratki opisi filmov:

Nazaj:
Matej se vrne iz Nemčije, da bi očeta Rada prosil za finančno pomoč pri nakupu stanovanja, ki ga želita imeti z nosečo punco, a ob srečanju z očetomugotovi, da je oče izgubil svoje podjetje in je globoko v dolgovih. Ko želi očetu pomagati, pride do šokantnega odkritja.

Na novo:
Daša in Petra se vsaka na svoj način spopadata s hudo izgubo. Vsaka žaluje na svoj način in nikakor ne najdeta skupnega jezika.

Male ribe:
Ej, Bor. Men je dedi reku, da so v tem jezeru take ribe, da ti odgriznejo pol noge. Bor: Eh, jaz vidim samo male ribe. Brina: Ampak te male ribe čuvajo te tavelike ribe. Te ti odgriznejo nogo.

Ognjeni fantje:
Dokumentarec govori o prostovoljnem gasilcu Urbanu, ki si želi veliko intervencij in akcije, vendar večjih, rednejših intervencij v njegovem kraju ni. Urban tako večino časa preživi v gasilskem domu, upajoč na intervencijo. Ko skoraj obupa in se sprijazni z mirnim dnevom, pa se pojavi nesreča …

novi, novi filmi

Kino Vrhnika

Sledi dogajanju v kinu tudi na Facebooku

Copyright © 2013 | Design in implementacija: Žiga N. | Urejanje in postavitev vsebine: Žiga N. | info@kino-vrhnika.si
Imate vprašanje?Izpolnite vsa polja Pošlji

Hvala! Sporočilo uspešno poslano. Odgovor lahko pričakujete v kratkem.