STROKOVNO SREČANJE NA KINO OTOKU

Napisal Kino Vrhnika on . Objavljeno v Novice

Prvega in drugega junija se je ekipa kina Vrhnike mudila na obali, kjer smo se udeležili strokovnih predavanj Art kino mreže Slovenije, na temo trženja in programiranja v kinematografih. Prvi dan smo se preko predavateljice ga. Tamare Langus dodobra spoznali z zakonitostmi in načini učinkovite promocije filmov in dogajanja preko socialnih omrežij in že se veselimo, da bomo slišano udejanjili v praksi, ter poskušali naš kino približati čim širšemu krogu ljudi. Podobno zgodbo je s primerom iz prakse, iz kina na Ptuju predstavila ga. Mateja Lapuh, v katerem želijo kino predstaviti tudi najmlajšim preko projekta Kino Vrtiček, ki je namenjen otrokom, družinam in mladim. Primer dobre prakse pa je predstavil na primeru kina v Domžalah tudi g. Jure Matičič, ki je poudaril kakšen velik vpliv je na njih imela digitizacija in predstavil vsakoletno rast in načine programskih shem v kinematografu.

Tamara Langus o socialnih omrežjih

Proti koncu delavnega dne pa je svoje izkušnje predstavil tudi g. Hrvoje Laurenta iz Kina Europe Zagreb. Dogajanje prvega dne smo zaključili z izredno skupščino Art kino mreže Slovenija.

okrogla miza festivali in kinematgrafi Okrogla miza o povezovanju med filmskimi festivali in kinematografi

Drugi dan smo pričeli z še enim primerom dobre prakse in sicer je svoje izkušnje pri programiranju filmskega sporeda v Kinodvoru podal Koen Van Daele,  nadaljeval je g. Samo Seničar, ki je predstavil Festival kratkega dijaškega filma v celjskem kinu Metropol. Nadalje smo poslušali predavanje ga. Marjane Štaleker, ki je predstavila primer dobre prakse na primeru kina v Slovenj Gradcu, na področju prikazovanja filmov starostnikom, ki znotraj tamkajšnjega društva U3ŽO s pridom obiskujejo kino in se družijo po filmu enkrat mesečno. Za zaključek pa smo se udeležili okrogle mize na temo sodelovanja med kinematografi in filmskimi festivali v kateri so razpravljali Marius Hrdy (Diagonale, Avstrija), Michael Pattison (filmski kritik, kurator), Nicoletta Romeo (Trieste Film Festival), Nina Peče (Kinodvor), Tanja Hladnik (Kino Otok), Hrvoje Laurenta (Kino Europa, Zagreb).

Za Kino Vrhnika: Žiga Novak
Foto: Žiga Novak

Kino Vrhnika

Sledi dogajanju v kinu tudi na Facebooku

Copyright © 2013 | Design in implementacija: Žiga N. | Urejanje in postavitev vsebine: Žiga N. | info@kino-vrhnika.si
Imate vprašanje?Izpolnite vsa polja Pošlji

Hvala! Sporočilo uspešno poslano. Odgovor lahko pričakujete v kratkem.