Slava

Napisal Kino Vrhnika on . Objavljeno v Novice, Opis filmov

Ker stalno mislimo na to, kaj bi lahko uvedli na novo, kako bi lahko film približali najširšemu krogu občinstva, smo pripravili novost v našem kinu.

7. FILMSKO DOPOLDNE v Kinu Vrhnika.

Filmsko dopoldne je namenjeno zrelemu občinstvu in vsem filmoljubom, ki bi si radi popestrili zadnje četrtkovo dopoldne v mesecu z ogledom kvalitetne filmske vsebine. Cena vstopnice znaša 4.00 €. Čas po ogledu filma pa je namenjen medsebojnemu druženju ob kavi in čaju.

Prosimo, da delite to objavo z vašimi starši, starimi starši in vsemi, ki imajo čas v dopoldanskem času in bi se veselili družbe in sprostitve.

SEDMO SREČANJE (vstopnina: 4.00 €)
ČETRTEK, 26. 04. ob 10.00 uri

SLAVA (bolgarska drama)

filmsko dopoldne april slava bolgarijaKo železniški delavec Canko Petrov najde vrečo denarja, se kot pošten državljan odloči, da ga bo predal policiji. V zahvalo ga država nagradi z novo ročno uro, ki pa kaj kmalu neha teči. Medtem se Julia Staikova, arogantna vodja službe za odnose z javnostmi na Ministrstvu za promet, odloči, da bo novopečenega junaka izkoristila za odvračanje pozornosti od korupcijskega škandala.

Drugi film v “trilogiji časopisnih izrezkov” Kristine Grozeve in Petra Valchanova je družbenokritična drama s političnim pridihom in tragikomični portret skorumpirane in človeškega dostojanstva oropane Bolgarije. Film je bil prikazan na Liffu 2016 in prejel nagrado za najboljši film na Festivalu evropskega in mediteranskega filma v Piranu.

Režija: Kristina Grozeva, Petar Valchanov
Scenarij: Kristina Grozeva, Decho Taralezhkov
Igrajo: Stefan Denolyubov, Margita Gosheva, Ana Bratoeva

festivali, nagrade: 

Art film festival 2017: najboljši film
Biografilm Festival 2017: najboljši film
Boulder International Film Festival 2017: najboljši film
Festival evropskega in mediteranskega filma 2017: najboljši film

Po filmu neformalno druženje ob kavi in čaju v preddverju Cankarjevega doma.

Sedeže lahko rezervirate na telefonski številki TIC Vrhnika, 01/7551054 ali 051-661/063, od 9.00 do 18.00 ure vsak delovni dan. Blagajna za nakup vstopnic se odpre 30 minut pred začetkom predvajanja. Rezervacije niso obvezne. Vstopnice so na voljo tudi preko spletnega mesta mojekarte.si.

MOJEKARTE vrhnika

Kino Vrhnika

Sledi dogajanju v kinu tudi na Facebooku

Copyright © 2013 | Design in implementacija: Žiga N. | Urejanje in postavitev vsebine: Žiga N. | info@kino-vrhnika.si
Imate vprašanje?Izpolnite vsa polja Pošlji

Hvala! Sporočilo uspešno poslano. Odgovor lahko pričakujete v kratkem.