Kino pod zvezdami – TIR

Napisal Kino Vrhnika on . Objavljeno v Novice

priprava bazenpetek 29.8. smo za Vas pripravili kino pod zvezdami, z predvajanjem igrano dokumentarnega filma TIR. Priprave na dogodek so potekale dva dni. Predvajanje se je namreč dogajalo na vrhniškem bazenu, ki  smo ga najprej morali počistiti, namestiti ustrezne stopnice, ter pripraviti audio vizualno opremo (platno, zvočnike, mešalno mizo, …) za nemoteno delovanje in kristalno sliko. Dogodek je vodil vrhniški Aleksandar Rajaković, ki je v uvodnem pozdravu obiskovalce seznanil tudi s prihajajočimi spremembami kina na Vrhniki, z glavno novostjo, prihodom digitalne opreme, ki bo omogočila aktualno predvajanje najnovejših filmov, v 2D, ter 3d tehniki.

ogled filma

Uvodnemu nagovoru je sledil ogled zanimivega dokumentarca, ki nas popelje po poti avto prevoznika, v glavni vlogi pa ga briljantno prikaže Branko Završan. Film nazorno pokaže dejansko sliko teh potujočih nomadov, ter razne situacije s katerimi se srečujejo na svoji poti. O kvaliteti filma priča tudi prva nagrada lanskega mednarodnega festivala v Rimu. Prijeten ambient bazen je poskrbel za intimno spremljanje Brankove zgodbe, zanimiv pa je bil tudi zvočni efekt odmeva, saj se je zvok zadrževal znotraj betonskih sten nekdanjega bazena.

Po končanju predvajanja pa se je navzočim pridružil glavni akter Branko Završan, ki je radovedni publiki odgovorjal na zastavljena vprašanja. Pogovor z igralcem je trajal skoraj toliko kot sam film, kar priča o zanimivosti tematike, in o sprejeti gesti, da se predvajanemu filmu pridruži tudi sodelujoči v projektu. Tako za naprej napovedujemo, da se bomo potrudili in omogočili več tovrstnih srečanj z igralci in režiserji.

pogovor  pogovor2

Vsem, ki ste se udeležili dogodka se zahvaljujemo za obisk, pohvaliti pa moramo tudi izvrstnega povezovalca dogodka Aleksandra Rajakovića, ter gosta Branka Završana, ki sta popestrila dogajanje v bazenu. Za montažo in brezhibno delovanje sta poskrbela Žiga Novak in Gregor Janežič.

Se vidimo, v KINU VRHNIKA,
Avtor: Žiga Novak

Kino Vrhnika

Sledi dogajanju v kinu tudi na Facebooku

Copyright © 2013 | Design in implementacija: Žiga N. | Urejanje in postavitev vsebine: Žiga N. | info@kino-vrhnika.si
Imate vprašanje?Izpolnite vsa polja Pošlji

Hvala! Sporočilo uspešno poslano. Odgovor lahko pričakujete v kratkem.