Kino pod zvezdami – TIR

Napisal Kino Vrhnika on . Objavljeno v Novice

priprava bazenpetek 29.8. smo za Vas pripravili kino pod zvezdami, z predvajanjem igrano dokumentarnega filma TIR. Priprave na dogodek so potekale dva dni. Predvajanje se je namreč dogajalo na vrhniškem bazenu, ki  smo ga najprej morali počistiti, namestiti ustrezne stopnice, ter pripraviti audio vizualno opremo (platno, zvočnike, mešalno mizo, …) za nemoteno delovanje in kristalno sliko. Dogodek je vodil vrhniški Aleksandar Rajaković, ki je v uvodnem pozdravu obiskovalce seznanil tudi s prihajajočimi spremembami kina na Vrhniki, z glavno novostjo, prihodom digitalne opreme, ki bo omogočila aktualno predvajanje najnovejših filmov, v 2D, ter 3d tehniki.

ogled filma

Uvodnemu nagovoru je sledil ogled zanimivega dokumentarca, ki nas popelje po poti avto prevoznika, v glavni vlogi pa ga briljantno prikaže Branko Završan. Film nazorno pokaže dejansko sliko teh potujočih nomadov, ter razne situacije s katerimi se srečujejo na svoji poti. O kvaliteti filma priča tudi prva nagrada lanskega mednarodnega festivala v Rimu. Prijeten ambient bazen je poskrbel za intimno spremljanje Brankove zgodbe, zanimiv pa je bil tudi zvočni efekt odmeva, saj se je zvok zadrževal znotraj betonskih sten nekdanjega bazena.

Po končanju predvajanja pa se je navzočim pridružil glavni akter Branko Završan, ki je radovedni publiki odgovorjal na zastavljena vprašanja. Pogovor z igralcem je trajal skoraj toliko kot sam film, kar priča o zanimivosti tematike, in o sprejeti gesti, da se predvajanemu filmu pridruži tudi sodelujoči v projektu. Tako za naprej napovedujemo, da se bomo potrudili in omogočili več tovrstnih srečanj z igralci in režiserji.

pogovor  pogovor2

Vsem, ki ste se udeležili dogodka se zahvaljujemo za obisk, pohvaliti pa moramo tudi izvrstnega povezovalca dogodka Aleksandra Rajakovića, ter gosta Branka Završana, ki sta popestrila dogajanje v bazenu. Za montažo in brezhibno delovanje sta poskrbela Žiga Novak in Gregor Janežič.

Se vidimo, v KINU VRHNIKA,
Avtor: Žiga Novak

Kino Vrhnika

Sledi dogajanju v kinu tudi na Facebooku

 • review rating 5  Nice sound, cozy seats, cheap tickets, homey atmosphere.

  thumb samoza fejsbuk
  2/17/2019
 • review rating 5  Calm & clean worth the drive from Ljubljana to Vrhnika

  thumb Gregor Zupan
  2/11/2019
 • review rating 5  Ful je blo dobr

  thumb Jost Beden
  11/29/2018
 • review rating 5  I do not go to the cinema very often. The main reason for that is all the bright and shine of modern multiplexes where nothing classy remains. I was used to going and watching every action or SF movie as a kid, and I remember that theaters in my birthplace were more than just halls with projectors and seats - they were like temples, where many people used to come and not only entertain themselves but also be a part of an event. Being also a classic theater, this movie theater combines the best of classic theater and modern architecture and equipment, and while sound could be handled better, offers an incredible feeling of an old-style theater. No popcorn and sweet drinks, no garbage, even the audience (including kids) behaves more respectful during shows. I enjoyed even not so good movies just because of that classic feeling of being in a "theater". You can take your girl to a romantic movie like in old times. Highly recommended!

  thumb Davor Pleskina
  9/11/2018
 • review rating 4  Cheap and decent quallity

  thumb Guru VII
  6/21/2018
 • review rating 5  Kino z dušo in pester izbor prireditev

  thumb Mojca Mikolič
  6/12/2018
 • review rating 5  Smalltown cinema, decent seats

  thumb Samir Subašić
  4/25/2018
 • review rating 5  Poceni vstopnice..udobni sedeži..primerno tudi za otroke..meni je zelo všeč,ker imajo primerne ure animiranih filmih za otroke.

  thumb Katja Decman
  4/09/2018
 • review rating 5  Prijeten, udoben.

  thumb Damjan štembergar
  2/16/2018
 • review rating 5  Super je, nobene gneče, pogrešam edino kakšne prigrizke ☺

  thumb Tjaša Kralj
  2/09/2018

Copyright © 2013 | Design in implementacija: Žiga N. | Urejanje in postavitev vsebine: Žiga N. | info@kino-vrhnika.si
Imate vprašanje?Izpolnite vsa polja Pošlji

Hvala! Sporočilo uspešno poslano. Odgovor lahko pričakujete v kratkem.