Marsovec

Napisal Kino Vrhnika on . Objavljeno v November 2015

Marsovec
The Martian
znanstvenofantastična drama

PODNAPISI
Na sporedu: Sreda, 4.11. ob 19.00

Dolžina: 2h 10min / 130min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Drew Goddard po istoimenskem romanu Andyja Weira
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Matt Damon, Jessica Chastain

Med odpravo s človeško posadko na Mars astronavta Watneyja po hudem viharju, ki je zahteval takojšnjo evakuacijo, kolegi pustijo za seboj, prepričani, da je mrtev. Toda Whatney je preživel in se znajde zapuščen in sam na sovražnem planetu. Poškodovan je, a če hoče ostati živ, mora takoj ukrepati. Ob pičlih zalogah se mora zanesti na lastno iznajdljivost, razsodnost in duha, da preživi in se domisli, kako tiste na Zemlji opozoriti, da je še živ. Je znanstveno fantastični triler, ki vas ne bo pustil ravnodušne.

Film je sicer posnet po knjigi 43-letnega pisatelja Andyja Weira, v kateri med pride do strašne nevihte, ki zaplete dogajanje. Tudi Weir pravi, da je namen nevihte povečati dramatičnost dogodkov. Kar zadeva nevihto, znanstveniki trdijo, da meteorologija na Marsu v resnici ni takšna, tega pa se zaveda tudi Weir. »V resnici je na Marsu atmosfera preveč tanka, da bi se lahko ustvarili tako močni vetrovi, ki bi zrušili astronavta,« pravi in dodaja, da so astronavtov »poskusi, da bi glavni akter iz knjige na Marsu prišel do vode, po nepotrebnem tako kompleksni«, saj se je izkazalo, da je v prsti na Marsu več vode kot so sprva mislili. (moskisvet.com)

FILM MARSOVEC V SLIKAH

Film Marsovec kino vrhnika 1 Film Marsovec kino vrhnika 2 Film Marsovec kino vrhnika 5 Film Marsovec kino vrhnika

 

 

Kino Vrhnika

Sledi dogajanju v kinu tudi na Facebooku

 • review rating 5  Ful je blo dobr

  thumb Jost Beden
  11/29/2018
 • review rating 5  I do not go to the cinema very often. The main reason for that is all the bright and shine of modern multiplexes where nothing classy remains. I was used to going and watching every action or SF movie as a kid, and I remember that theaters in my birthplace were more than just halls with projectors and seats - they were like temples, where many people used to come and not only entertain themselves but also be a part of an event. Being also a classic theater, this movie theater combines the best of classic theater and modern architecture and equipment, and while sound could be handled better, offers an incredible feeling of an old-style theater. No popcorn and sweet drinks, no garbage, even the audience (including kids) behaves more respectful during shows. I enjoyed even not so good movies just because of that classic feeling of being in a "theater". You can take your girl to a romantic movie like in old times. Highly recommended!

  thumb Davor Pleskina
  9/11/2018
 • review rating 4  Cheap and decent quallity

  thumb Guru VII
  6/21/2018
 • review rating 5  Kino z dušo in pester izbor prireditev

  thumb Mojca Mikolič
  6/12/2018
 • review rating 5  Smalltown cinema, decent seats

  thumb Samir Subašić
  4/25/2018
 • review rating 5  Poceni vstopnice..udobni sedeži..primerno tudi za otroke..meni je zelo všeč,ker imajo primerne ure animiranih filmih za otroke.

  thumb Katja Decman
  4/09/2018
 • review rating 5  Prijeten, udoben.

  thumb Damjan štembergar
  2/16/2018
 • review rating 5  Super je, nobene gneče, pogrešam edino kakšne prigrizke ☺

  thumb Tjaša Kralj
  2/09/2018
 • review rating 5  vrhunski novoletni koncert simfoničneg orkestra Simfonika Vrhnika in pevskih zborov Mavrica in dr. Frančišek Lampe

  thumb Marko Hoetzl
  1/06/2018
 • review rating 4   Super

  thumb andraz maglica
  5/25/2017

Copyright © 2013 | Design in implementacija: Žiga N. | Urejanje in postavitev vsebine: Žiga N. | info@kino-vrhnika.si
Imate vprašanje?Izpolnite vsa polja Pošlji

Hvala! Sporočilo uspešno poslano. Odgovor lahko pričakujete v kratkem.